Google Translate

Хуманитарна акција Савеза студената успешно завршена

Студентске активности  ::  среда, 10.01.2018.  ::   Галеријa

Савез студената Филозофског факултета у Нишу и ове школске године организовао је хуманитарну недељу са циљем да помогну најугроженијима. Слоган хуманитарне недеље овога пута био је "Космету на поклон", а кроз низ активности прикупљени су пакетићи за оне најмлађе који живе у јужној српској покрајини, а којима је помоћ најпотребнија. 

Акција је организована у сарадњи са студентима свих правних факултета у земљи који ову активност заједнички спроводе већ три године. Овога пута су позвали и колеге са Филозофског факултета да им се прикључе, што су представници Савеза радо прихватили.

Средином децембра организовани су и бројни спортски, забавни и културни догађаји како би се привукао што већи број људи и прикупило што више поклона у виду школског прибора, књига, сланих и слатких производа и свега онога што је потребно сваком детету.

Организатори истичу да су презадовољни одзивом студената, али и запослених на факултету, као и бројних грађана који су се заинтересовали да помогну.

Делегација Савеза студената кренула је са пакетићима у тродневну посету Косову током које ће поделити поклоне, али и посетити бројне значајне манастире и друге културне, образовне и здравствене институције како би се боље упознали са њиховим радом и договорили будуће активности.