Google Translate

Конкурс за ученике средњих школа и гимназија

Вести  ::  уторак, 11.04.2017.

У години смо значајних књижевних јубилеја. Поводом сто седамдесете годишњице победе Вукове реформе, сто двадесет пете годишњице рођења Иве Андрића и стогодишњице смрти Владислава Петковића Диса и Милутина Бојића, Департман за српску и компаративну књижевност Филозофског факултета Универзитета у Нишу расписује конкурс за најбољи ученички писани састав/есеј на једну од понуђених тема:

  1. Песници велике победе: Његош и Радичевић као лучоноше Вукове реформе
  2. Андрићеви мостови између стварности и уметности
  3. Савремено читање Дисове поезије
  4. „Ала је ужасно с другим једнак бити!” (Бојић)

Право учешћа на конкурсу имају ђаци од првог до четвртог разреда средњих школа и гимназија. Обим рада не треба прелази пет страница компјутерског текста (или 9000 словних знакова са размаком).

Радови се шаљу под шифром коју одређује аутор, а у посебној коверти која се доставља уз рад треба да стоји решење шифре, као и подаци о ученику-аутору (име и презиме, назив школе и име предметног професора, разред, адреса ученика, контакт телефон и имејл адреса).

Радови се шаљу искључиво у штампаној форми, на адресу: Департман за српску и компаративну књижевност Филозофског факултета (са назнаком за литерарни конкурс), Ћирила и Методија 2, 18000, Ниш. Рок за слање радова је 10. мај 2017. године.

О најбољим радовима (прво, друго и треће место) одлучиваће Комисија у саставу: доц. др Снежана Божић, доц. др Јелена Јовановић и доц. др Кристина Митић. Аутор најбољег рада добиће таблет, књигу и повељу Филозофског факултета, а остали награђени радови књигу и Повељу. Имена добитника биће објављена на сајту Филозофског факултета, а награде ће бити уручене у последњој недељи маја.

Особа за контакт: доц. др Кристина Митић,