Google Translate

Одржан Дан отворених врата Студентског парламента

Вести  ::  понедељак, 23.11.2015.  ::   Галеријa

Студентски парламент Филозофског факултета је у среду, 18.11.2015. са почетком у 12 часова одржао Дан отворених врата Студентског парламента.

Том приликом су се студентима обратили, председник Студентског парламента – Владимир Филиповић, студент продекан – Владимир Илић и студент проректор Универзитета у Нишу – Милан Виденовић.

Владимир Филиповић говорио је о Међународном дану студената који се обележава 17. новембра сваке године. Дан који уједињује студенте широм света у тежњи за слободом и демократским друштвом, једнаким правима на образовање и правом да живе и студирају са достојанством. Председник Студентског парламента је присутне подсетио на догађаје са почетка Другог светског рата, тачније, на нацистичку окупацију Чехословачке 1939. године, када је од 15. до 17. децембра, током студентских протеста, убијено двадесетак студената, а око хиљаду и две стотине њих одведено у концетрационе логоре.

Студентима Филозофског факултета је представљен досадашњи рад Студентског парламента, као и акције које ће бити реализоване у наредном периоду. Студенти су имали прилику да виде како је организован Студентски парламент, како функционише током једне школске године и како могу постати чланови и активно се укључити у предстојеће акције.

Студентима се обратила и уредница студентског зборника “Недогледи” – Јелена Стојковић, која је одржала кратку презентацију о самом студентског зборнику и начину пријављивања радова.

Након презентације, подељени су сертификати студентима који су волонтирали на научном скупу НИСУН 5, а затим су сви заинтересовани студенти наставили дружење и разговор са студентским представницима у канцеларији 211, на другом спрату.