Google Translate

Спортска секција Савеза студената организовала шаховску симултанку у дворишту факултета

Вести  ::  среда, 06.05.2015.  ::   Галеријa

У уторак (5. маја) секција за спорт Савеза студената Филозофског факултета, у дворишту факултета организовала је шаховску симултанку на којој је против ФИДЕ мајстора у шаху Стефана Младеновића (19 година) играло шеснаест студената наше високошколске установе. Шаховски турнир свечано је отворила продеканица за наставу Филозофског факултета у Нишу, проф. др Снежана Милосављевић Милић.

Окупљеним студентима и заинтересованим грађанима обратила се и госпођа Драгана Симић, председница Градског шаховског савеза Ниша, која је изнела предлог да шаховско окупљање студената Филозофског факултета у Нишу постане традиција, што је и прихваћено од стране руководства Савеза. У наредном периоду очекује се успостављање чвршће сарадње између Савеза студената ФФ-а и Градског шаховског савеза Ниша како би се на квалитетнији начин радило на развоју спортског духа и подстицају здравог начина живота код студената.

У уторак (5. маја) секција за спорт Савеза студената Филозофског факултета, у дворишту факултета организовала је шаховску симултанку на којој је против ФИДЕ мајстора у шаху Стефана Младеновића (19 година) играло шеснаест студената наше високошколске установе. Шаховски турнир свечано је отворила продеканица за наставу Филозофског факултета у Нишу, проф. др Снежана Милосављевић Милић. Окупљеним студентима и заинтересованим грађанима обратила се и госпођа Драгана Симић, председница Градског шаховског савеза Ниша, која је изнела предлог да шаховско окупљање студената Филозофског факултета у Нишу постане традиција, што је и прихваћено од стране руководства Савеза. У наредном периоду очекује се успостављање чвршће сарадње између Савеза студената ФФ-а и Градског шаховског савеза Ниша како би се на квалитетнији начин радило на развоју спортског духа и подстицају здравог начина живота код студената.