Google Translate

Завршена Међународна летња школа вишејезичности - Успех за предаваче и студенте

Вести  ::  среда, 03.07.2024.  ::   Галеријa

У периоду од 24. до 28. јуна 2024. године, Филозофски факултет у Нишу био је домаћин Међународне летње школе о вишејезичности. Овај догађај, организован у сарадњи са универзитетима Коимбра групе, окупио је реномиране предаваче и ентузијастичне студенте из различитих делова Европе, као и са нашег Факултета, пруживши богато искуство и знање свимa присутнима.

Међу предавачима су били стручњаци са познатих европских универзитета, укључујући Универзитет у Коимбри, Универзитет у Грацу, Универзитет у Јени, Универзитет у Саламанци и Универзитет у Поатјеу, као и угледни професори и сарадници са Филозофског факултета. у Нишу. Њихова предавања и радионице покриле су широк спектар тема везаних за вишејезичност, нудећи дубље разумевање и иновативне приступе овој области.

Студенти су такође долазили из различитих средина – како са нашег факултета, тако и из иностранства. Ова разноликост је омогућила богату размену идеја и искустава, доприносећи стварању подстицајног и инспиративног окружења за све учеснике.

Завршетак успешне радне недеље и саме школе обележен је доделом сертификата предавачима и студентима. Међународна летња школа о вишејезичности још једном је потврдила важност и значај оваквих догађаја у промовисању академске сарадње, културе и образовања. Захваљујемо се свим предавачима и студентима на доприносу и радујемо се будућим сусретима и пројектима.