Google Translate

Недеља Департмана за комуникологију и новинарство

Вести  ::  четвртак, 27.04.2023.  ::   Прилози

Драги средњошколци и студенти,

Департман за комуникологију и новинарство и ове године организује традиционалну Недељу департмана у седмици када се обележава Светски дан слободе медија (3. мај). Како је програм првенствено намењен вама, позивамо вас да учествујете на конкурсима које смо организовали:

Конкурс за најбољи есеј на тему „Утицај вештачке интелигенције на креирање медијског садржаја“. Обиље технолошких новина обележје је XXI века, од којих су најновије алати за креирање садржаја. Данас се јавља нови степен дигитализације медија који укључује вештачку интелигенцију. Сведоци смо примера из праксе да се у свету јављају виртуелни презентери вести које је генерисала вештачка интелигенција. Поред тога, вештачка интелигенција узрокује и велики број информација, али и лажних вести. Све то утиче на креирање медијског садржаја, а претпоставке иду толико далеко да ће новинарке и новинари бити само сенка вештачке интелигенције која ће их заменити.

Конкурс је отворен за све ученице и ученике средњих школа на територији Србије.

Конкурс за најбољу документарну фотографију „300 година Нишке тврђаве“. Изградња Нишке тврђаве завршена је 1723. године, због чега град Ниш ове године обележава 300 година њеног постојања. Тврђава, један од најзначајнијих симбола града Ниша, једна је од најлепших тврђава у Србији. Уз фотографију послати и потписану изјаву о ауторству којом се потврђује да је фотографија дело аутора. Образац изјаве можете преузети у прилогу.

Конкурс је отворен за студенткиње и студенте Филозофског факултета.

Есеје и фотографије треба послати на адресу најкасније до 3. маја. Најбоље радове одабраће трочлана комисија, састављена од чланова Департмана. Проглашење најбољих радова биће у Недељи департмана, 4. маја у 12 часова, на сајту факултета.

Награде које смо припремили за вас су следеће:

Најбољи есеј: екстерни хард-диск/ослобађање плаћања накнаде за упис (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања);

Најбоља фотографија: два комплета пропусница за Нишвил џез фестивал.

Најбољи радови, уједно и награђени, биће истог дана објављени на блогу Филозофског факултета и Инстаграм и Фејсбук страници Департмана за комуникологију и новинарство, а победницима ће бити додељен и сертификат од стране Департмана.

Срећно!