Google Translate

Тим Филозофског факултета у Нишу добио међународну награду Profformance International Higher Education Teacher Award

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 30.06.2022.  ::   Галеријa

Тим који се састоји од студената и наставника Филозофског факултета у Нишу и представника партнерских организација УНИЦЕФ Србија и Група за децу и младе „Индиго“ добитник је међународне награде PROFFORMANCE International Higher Education Teacher Award у категорији Impact and mission with and for society и PROFFORMANCE Best of Serbia. Наши представници добили су награду за укључивање елемената учења кроз друштвено-користан рад у неколико изборних предмета на четвртој години студија англистике. Наиме, студенти су у склопу редовних активности на овим предметима могли да држе онлајн курсеве енглеског језика за децу мигранте у прихватним центрима у Србији, чиме су стекли значајно практично искуство у држању наставе енглеског језика али се и практично ангажовали у решавању једног друштвеног проблема – пружању подршке образовању ученика избеглица и миграната у Србији.

Онлајн курсеви енглеског језика за децу мигранте у прихватним центрима у Србији реализују се у склопу пројекта Supporting the education of refugee and migrants’ children in Serbia - E-learning response to COVID-19 crisis. Овај пројекат заједнички реализују УНИЦЕФ Србија, Група за децу и младе „Индиго“ и Филозофски факултет у Нишу већ две школске године, а очекујемо да ће се пројекат наставити и у наредном периоду.

Награде PROFFORMANCE International Higher Education Teacher Award додељују се за примере добре праксе и унапређења наставе на нивоу високог образовања у земљама-учесницама овог Еразмус+ пројекта: Аустрији, Мађарској, Хрватској, Републици Чешкој, Грузији и Србији. Пријављене пројекте оцењивао је међународни жири састављен од стручњака у области високог образовања.

Награда је уручена на завршној конференцији Еразмус+ пројекта PROFFORMANCE „Spotlight on Higher Education Teaching Excellence“ у Будимпешти 16.6.2022, а награђени пројекти представљени су у посебним сесијама.

Више информација о награди и награђеним пројектима можете наћи на линку https://profformance.eu/en/awardees-final-conference.