Google Translate

Награде Департмана за србистику поводом Дана словенске писмености

Вести  ::  уторак, 24.05.2022.

Поводом Дана словенске писмености Департман за србистику Филозофског факултета у Нишу доделио је награде најбољим радовима из области српског језика и књижевности одбрањеним у протеклих годину дана на ОАС србистике и МАС филологије.

Чланови Комисија за избор најбољих радова донели су следеће одлуке:

За најбољи завршни рад из области књижевности одбрањен у протеклих годину дана на ОАС србистике проглашен је рад Стефана Симоновића Књижевнонаучни прилози о афирмисању словеначке књижевности у СФРЈ (1945–1990), рађен под менторством доц. др Мирјане Бојанић Ћирковић.

Друго место заузео је рад Саре Плазинић Делија девојка: ратница у патријархалном свету епске песме, рађен под ментроством проф. др Данијеле Поповић Николић.

Треће место деле радови Анђеле Ристић, Беседа у старој српској књижевности 13. века, и Јелене Радовановић, Свети Сава у Светој земљи: Доментијанове паралеле са Мојсијем и Исусом Христом, рађени под ментроством проф. др Драгише Бојовића.

За најбољи мастер рад из области српског језика одбрањен у протеклих годину дана на МАС филологије проглашен је рад мср Лидије Тасић Семантика модалног глагола морати у српском језику, под менторством проф. др Бранимира Станковића.

За најбољи мастер рад из области књижевности проглашен је рад мср Јоване Петковић Портрети владара у Даниловом зборнику: есхатолошки и аретолошки контекст, под менторством проф. др Драгише Бојовића.

Приликом награђивања радова у обзир су узимани следећи критеријуми: актуелност теме, методологија, увид у литературу, комплексност закључка, техничка уређеност.

Информације о термину доделе награда биће објављене накнадно.