Google Translate

Књижевни разговор са француским писцем Франком Буисом

Најаве  ::  петак, 13.05.2022.  ::   Галеријa

Департман за француски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу, Француски институт у Србији и Издавачка кућа Ваганар позивају вас да присуствујете књижевном разговору са француским писцем Франком Буисом о његовом роману Ниједне жене син који ће се у оквиру манифестације „Молијерови дани” одржати у среду, 18. маја у 18 часова на Филозофском факултету у Нишу.

Ниједне жене син је роман који је привукао пажњу чим је био објављен 2019. године, када је добио и десетак књижевних награда у Француској. У Србији је објављен 2021. захваљујући ангажовању издавачке куће Ваганар. Његов аутор, Франк Буис, представиће га на Филозофском факултету у Нишу 18. маја у 18 часова.

Прича о девојчици коју је отац без објашњења дао окрутном човеку, који је одводи у свој замак, толико је сурова да је писац морао да је смести у непознату епоху и поднебље. У једном самостану претвореном у душевну болницу, свештеник Габријел проналази њене дневнике који откривају мрачне пориве људи, суочавање младе девојке са злом, које она ипак успева да надвлада.

Слојевитост овог романа и супстилност Буисовог стила откриће његови саговорници – др Никола Бјелић, професор француске књижевности на Департману за француски језик и књижевност и Милена Зукић (Ваганар). Разговор ће водити Јована Илић, преводилац и професор француског.