Google Translate

Резултати окружног нивоа Такмичења из српског језика и језичке културе за средњошколце из Нишавског округа

Вести  ::  субота, 09.04.2022.  ::   Галеријa  ::   Прилози

На Филозофском факултету у Нишу 9. априла 2022. године одржан је окружни ниво Такмичења из српског језика и језичке културе за средњошколце из Нишавског округа. На овај ниво такмичења пласирало се педесет осморо средњошколаца првог, другог, трећег и четвртог разреда из Нишавског округа, конкретније, из Прве нишке гимназије „Стеван Сремац”, Гимназије „Светозар Марковић” у Нишу, Гимназије „Бора Станковић” у Нишу, Гимназије „9. мај” у Нишу, Медицинске школе „Др Миодраг Лазић” у Нишу и из Алексиначке гимназије. У организацији такмичења учествовале су проф. др Кристинa Митић и доц. др Александрa Јанић са Департмана за србистику, а присутним наставницима и ученицима пре почетка такмичења обратила се проф. др Надежда Јовић, руководилац интерног пројекта Департмана за србистику „Србистика на Филозофском факултету у Нишу (35 година од оснивања студијског програма)”.

Честитамо свим учесницима на постигнутим резултатима и желимо им да на различите начине наставе да негују српски језик и књижевност. Средњошколцима који су се пласирали на републички ниво Такмичења из српског језика и језичке културе желимо да и на том нивоу такмичења постигну запажене резултате.

Захваљујемо на сарадњи Друштву за српски језик и књижевност Србије, Подружници у Нишу, Школској управи у Нишу, предметним наставницима и студентима-волонтерима са студијског програма Србистика. Дипломе ће награђеним ученицима бити свечано уручене након ревизије свих тестова на нивоу целе земље. Такође, чланови комисија и дежурни професори добиће том приликом потврде о ангажовању на овогодишњим окружним нивоима такмичења одржаним на Филозофском факултету у Нишу, а ментори чији су ученици освојили једно од прва три места добиће захвалнице. Школе, наставници и ученици биће благовремено обавештени о датуму свечане доделе.

Резултати овог такмичења налазе се у прилогу.