Google Translate

Обележен Међународни дан професора француског језика

Факултетска дешавања  ::  недеља, 01.12.2019.  ::   Галеријa

Департман за француски језик и књижевност, у сарадњи са Удружењем професора француског језика Србије и Француским институтом, обележио је Међународни дан професора француског језика на Филозофском факултету у Нишу 29. новембра 2019. 

На почетку је отворена дискусија о улози професора француског језика и изазовима у настави у којој су учествовали: проф. др Татјана-Шотра-Катунарић, председница Удружења професора француског језика Србије, Душица Младеновић, просветна саветница за Нишки, Топлички и Пиротски округ, Марион Вио, директорка огранка Француског института у Нишу, професорка у основној школи "Цар Константин" и гимназији "Стеван Сремац" Александра Срдановић и др Никола Бјелић, доцент на Департману за француски језик и књижевност. 

У наставку семинара проф. др Татјана Шотра-Катунарић, мср Наташа Игњатовић и мср Јелена Јаћовић одржале су занимљиве и корисне радионице пристуним професорима из Ниша, Алексинца, Прокупља, Лесковца, Врања, Врањске Бање,Беле Паланке, Куршумлије, Сокобање, Кладова, Зајечара и Доњег Милановца. 

Сви учесници су изразили задовољство као и захвалност због добре организације, атмосфере и квалитетних методичких радионица.