Google Translate

In memoriam: Доцент др Маја Вукић

Вести  ::  среда, 04.09.2019.

Са жаљењем вас обавештавамo да је 4. септембра 2019. године изненада преминула доц. др Маја Вукић, професор синтаксичких предмета на Департману за српски језик Филозофског факултета у Нишу. 

Др Маја Вукић рођена је у Зајечару 14. маја 1973. године. Основне академске студије завршила је 1997. године на Филозофском факултету у Нишу. Радила је у Економској школи у Нишу, а од 1998. године засновала је радни однос на Филозофском факултету у Нишу.

Магистарске студије завршила је на Филолошком факултету у Београду, а докторат је одбранила на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У звање доцента на Филозофском факултету у Нишу изабрана је 2015. године.

Школске 1999/2000. била је лектор за српски језик на Универзитету „Св. св. Кирил и Методијˮ у Великом Трнову, у Републици Бугарској. 

Објавила је велики број научних радова у домаћим и страним часописима и зборницима. Коаутор је уџбеника за српски језик за основну школу. Учествовала је на бројним научним конференцијама у земљи и иностранству. 

Од 2016. године је управник Центра за српски као страни и нематерњи језик Филозофског факултета у Нишу.

 

Департман за српски језик