Google Translate

Наша студенткиња освојила прву награду на Фестивалу франкофоних студената централне и источне Европе

Студентске активности  ::  среда, 10.07.2019.  ::   Галеријa

Јована Трандафиловић, студенткиња мастер студија на студијском програму за француски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу, учествовала је на осмом по реду Фестивалу франкофоних студената централне и источне Европе, који организује Франкофонска универзитетска агенција (Agence universitaire francophone – AUF), а који је трајао од 1. до 5. јула. Овај фестивал сваке године путује по Европи, те се прошле године одржавао у Јерменији, а ове године у суседној Бугарској, у граду Пловдиву који је престоница културе за 2019. годину.

Овогодишњи фестивал окупио је учеснике из 16 земаља као што су Србија, Босна и Херцеговина, Мађарска, Украјина, Русија, Азербејџан, Јерменија, Грузија и друге. Учесници су по свом избору учествовали у некој од 5 радионица: франкофона песма, плес, позориште, улична уметност и креирање видео игара. Наша студенткиња је према својим афинитетима одабрала радионицу посвећену позоришној уметности. Крај фестивала обележен је великом приредбом на којој су учесници сваке радионице представили резултате свог рада. Најбољи учесници освојили су вредне награде, па је тако Јована Трандафиловић освојила прво место и прву награду за своју убедљиву глуму у кратком комаду који је припремила глумачка радионица. Награда је повратна авионска карта за пут у једну франкофону земљу у Европи по сопственом избору.

За крај треба нагласити да не морате бити студент француског језика и књижевности како бисте учествовали на овом фестивалу, већ је довољно да говорите овај језик који спаја људе из разних земаља. Делић атмосфере с Фестивала доносимо у галерији слика.

Јована Трандафиловић, студенткиња мастер студија на студијском програму за француски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу, учествовала је на осмом по реду Фестивалу франкофоних студената централне и источне Европе, који организује Франкофонска универзитетска агенција (Agence universitaire francophone – AUF), а који је трајао од 1. до 5. јула. Овај фестивал сваке године путује по Европи, те се прошле године одржавао у Јерменији, а ове године у суседној Бугарској, у граду Пловдиву који је престоница културе за 2019. годину. Овогодишњи фестивал окупио је учеснике из 16 земаља као што су Србија, Босна и Херцеговина, Мађарска, Украјина, Русија, Азербејџан, Јерменија, Грузија и друге. Учесници су по свом избору учествовали у некој од 5 радионица: франкофона песма, плес, позориште, улична уметност и креирање видео игара. Наша студенткиња је према својим афинитетима одабрала радионицу посвећену позоришној уметности. Крај фестивала обележен је великом приредбом на којој су учесници сваке радионице представили резултате свог рада. Најбољи учесници освојили су вредне награде, па је тако Јована Трандафиловић освојила прво место и прву награду за своју убедљиву глуму у кратком комаду који је припремила глумачка радионица. Награда је повратна авионска карта за пут у једну франкофону земљу у Европи по сопственом избору. За крај треба нагласити да не морате бити студент француског језика и књижевности како бисте учествовали на овом фестивалу, већ је довољно да говорите овај језик који спаја људе из разних земаља. Делић атмосфере с Фестивала доносимо у галерији слика.