Google Translate

Студенти даровали занимљив уметнички програм Универзитету у Нишу

Студентске активности  ::  четвртак, 13.06.2019.  ::   Галеријa

„Дарови наших студената“ назив је уметничког програма који су младе колегинице и колеге припремиле поводом обележавања 54. годишњице рада Универзитета у Нишу, а који је је изазвао велико интересовање и одушевљење публике. На тај начин, студенти Филозофског факултета, у сарадњи са студентима других факултета и хором Гимназије „Светозар Марковић“, прикључили су се прослави Дана Универзитета. 

Уметнички програм отворио је хор Гимназије „Светозар Марковић“, под диригентском палицом професорке Наташе Жикић. Након тога, студенти Филозофског факултета у Нишу, заједно са својим колегама са Факултета уметности и Правног факултета, говорили су неке од најлепших стихова светске литерарне баштине на енглеском, немачком, француском, руском, италијанском и грчком језику. Музички део програма употпунио је наступ Павла Жаркића, студента Факултета уметности Универзитета у Нишу, који је извео две музичке композиције на гитари.

На прослави су уручене награде ауторима најбољих фотографија  пристиглих на фото-конкурс под називом „Шољица младости“, који је Департман за социјалну политику и социјални рад Филозофског факултета организовао у сарадњи са ученицима Гимназије „9. мај“. Награде су уручили  проф. др Лела Милошевић Радуловић, управница Департмана за социјалну политику и социјални рад и Александра Ивановић, професорка Гимназије „9. мај“.

У остатку програма, публика је имала прилику да погледа и сценску адаптацију Сремчеве приповетке „Калча у позоришту”, коју су припремили студенти Србистике, МАС Филологије и Електронског, Правног, Машинског и Грађевинско-архитектонског факултета, окупљени у трупи под називом „Књижевна боемија“, која већ више од две године, на преко 25 јавних наступа, промовише културу читања, поштујући и говор нашег краја. 

Програм су водиле Мирјана Митровић и Јована Петковић, студенткиње Србистике, а велику подршку пружили су и Канцеларија за развој каријере и подршку студентима и Центар за стране језике Филозофског факултета.