Google Translate

Одржана радионица „Технике писања конференцијских сажетака на енглеском језику“

Факултетска дешавања  ::  недеља, 07.04.2019.  ::   Галеријa

„Технике писања конференцијских сажетака и резимеа научних радова на енглеском језику“ назив је радионице која је на нашем факултету организована за најталентованије студенте Департмана за филозофију.

Ову радионицу, на иницијативу Милана Јовановића, асистента са Департмана за филозофију,  водила је проф. др Савка Благојевић, дугогодишњи наставник енглеског језика на овом департману и експерт у области академског писања. Радионици су се придружила и два студента треће године са Департмана за историју.

Студентима су, најпре, представљени модели  конференцијског сажетка и резимеа научних радова на енглеском језику, првенствено  у  оквиру филозофског дискурса, после чега су студенти, на основу детаљних инструкција, увежбали технике које се користе при  писању ова два значајна академска жанра. Циљ радионице био је да се,  кроз упознавање са овим формама академског писања,  студентима као потенцијалним научним радницима олакшају први кораци у бављењу академском дисциплином на научно-стручном нивоу.