Google Translate

Незапамћено интересовање за Дан отворених врата

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 04.04.2019.  ::   Галеријa

Филозофски факултет у Нишу организовао је још један Дан отворених врата коме је присуствовао, до сада, рекордан број средњошколаца из Ниша, али и бројних других градова Србије.

Присутне је на почетку поздравила деканица проф. др Наталија Јовановић која је истакла да су савремени студијски програми, иновативни образовни и научни приступи, отвореност према садашњим и будућим студентима, као и квалитет самих студената главни разлози због којих је Филозофски најпопуларнији, али и како каже, најбољи факултет.

О студентским активностима наше госте информисао је студент продекан Марко Сотировић, након чега је публика имала прилику да ужива у извођењу квинтета са Департмана за руски језик и књижевност. 

Овом приликом додељене су и награде најбољим ученицима основних и средњих школа који су освојили прва три места из познавања француског језика и културе. Званични део програма затворила је још једна талентована млада дама, Теодора Пејчић, која је извела француску шансону.

Након тога, наши гости су добили прилику да прошетају холом Факултета, где смо направили мини сајам образовања, како би у директном разговору са наставницима и сарадницима сазнали све што их интересује у вези са жељеним студијским програмима.

Осим тога, за ову прилику смо припремили и низ забавних и интерактивних садржаја. Тако су у полиглот клубу са нашим студентима разговарали на енглеском, немачком, француском и руском, „прошетали“ вредним историјским мапама Ниша, учествовали у квизу знања, видели Вука Караџића кроз холограмску поставку, „филозофирали“ са нашим студентима филозофије и одговарали на питања из апликације, кроз низ психолошких, педагошких и социолошких тестова научили нешто ново о себи, док су са студентима социјалне политике и социјалног рада разговарали о садашњим и будућим акцијама.  

Судећи по интересовању, Филозофски факултет ће и ове године бити најпопуларнија високошколска установа Универзитета у Нишу.