Google Translate

Огромно интересовање средњошколаца за такмичење у познавању француске културе

Факултетска дешавања  ::  субота, 01.12.2018.  ::   Галеријa  ::   Прилози

Недељу Департмана за француски језик и књижевност отворило је такмичење у познавању француске културе под називом La culture française, ça te dit? за ученике треће и четврте године гимназија и средњих школа које је одржано у петак, 30. новембра у 12 сати у просторијама Факултета. Вест о овом догађају одјекнула је читавим регионом и наишла на одличан пријем код ученика и њихових наставника, те се чак 59 ученика из Ниша, Алексинца, Прокупља, Зајечара и Кладова окушало у решавању теста из француске културе. Присутним ученицима и наставницима поздравне речи упутила је продеканица за наставу, проф. др Марина Матејевић.

Задужена за мрежу наставника француског језика у школама у име Департмана за француски језик и књижевност, Наташа Игњатовић, виша лекторка, припремила је и организовала ово такмичење у сарадњи са доц. др Весном Симовић, а у реализацији су учествовали и Вања Цветковић, асистенткиња и Силвија Олшевска Радојковић, лекторка. Студенти који у јесењем семестру слушају изборни предмет Методика наставе француског језика 3, језичке вештине помогли су у реализацији такмичења.

Овај догађај био је одлична прилика да се француски језик, култура, музика, филм и књижевност додатно приближе ученицима, те да их мотивишу да своја знања из поменутих области даље проширују као студенти Департмана за француски језик и књижевност, а најбоље учеснике очекују и вредне награде. 

Такмичење за средњошколце само је прва од промотивних активности у оквиру Недеље Департмана. Већ наредног петка, 7. децембра са почетком у 12 сати, очекује нас још једно такмичење из познавања француске културе за ученике седмог и осмог разреда основних школа.

Ранг листа налази се у прилогу овог текста.

Прилози