Google Translate

Са средњошколцима о жаргонизмима

Вести  ::  уторак, 20.03.2018.  ::   Галеријa

У оквиру промоције Филозофског факултета у Нишу и студијског програма Србистика успостављена је сарадња са гимназијом "Светозар Марковић" из Ниша. Тако су пред ученицима ове школе проф. др Јордана Марковић и проф. Александра Вучевски Ђорђевић 16. марта уприличиле разговор о жаргонизмима .

Том приликом је договорено да се резултати истраживања која су ђаци већ обавили укључе у Речник жаргонизама јужне пруге, који проф. др Јордана Марковић и доцент др Татјана Трајковић припремају за штампу и који ће ускоро бити објављен.

Фото галерија

У оквиру промоције Филозофског факултета у Нишу и студијског програма Србистика успостављена је сарадња са гимназијом "Светозар Марковић" из Ниша. Тако су пред ученицима ове школе проф. др Јордана Марковић и проф. Александра Вучевски Ђорђевић 16. марта уприличиле разговор о жаргонизмима . Том приликом је договорено да се резултати истраживања која су ђаци већ обавили укључе у Речник жаргонизама јужне пруге, који проф. др Јордана Марковић и доцент др Татјана Трајковић припремају за штампу и који ће ускоро бити објављен.