Google Translate

Уручене књиге школи „14. октобар“

Вести  ::  уторак, 14.03.2017.  ::   Галеријa

Представници Фиозофског факултета у Нишу, на челу са деканицом проф. др Наталијом Јовановић, и организације ОПТИМ-УМ уручили су школи за основно и средње образовање „14. октобар“ око 1500 књига које су прикупђене током прошлонедељне хуманитарне акције.

У акцију су се осим професора и сарадника Филозофског факултета укључили професори и ђаци бројних нишких основних и средњих школа, па је за кратко време прикупљен значајан број књига.

Деканица Филозофског факултета у Нишу проф. др Наталија Јовановић каже да је идеја потекла од новоформиране канцеларије за подршку студентима у којој су и успоставили сарадњу са омладинском организацијом ОПТИМ-УМ. Осим тога, ова хуманитарна акција представља основу за успостављање даље сарадње између две образовне установе. Тако је најављено да ће, заједничким напорима, студенти психлогије, педагогије, као и социјалне политике и социјалног рада ускоро моћи практично искуство да стичу баш у школи „14. октобар“.

Директор ове школе Миша Љубеновић каже да је ово значајан поклон, јер је њихова библиотека до сада имала свега 3500 наслова. Он је похвалио иницијативу за ову акцију и истакао је да ће учинити да све што је у његовој моћи да се сарадња између школе и Филозофског факултета настави и у будућности. Како каже, посебно му је драго што толики број студената има жељу да помогне, али и да праксу стиче баш на овом месту.

Акцију је подржао и велики број медијских кућа и овом приликом им се захваљујемо. Додатне информације о овом догађају можете наћи на следећим страницама:

http://www.belami.rs/preko-1-500-knjiga-za-skolu-14-oktobar

http://tvzonaplus.rs/humanoscu-do-kvalitetnijeg-skolovanja

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Prikupili-1-500-knjiga-za-skolu-14-oktobar.sr.html