Google Translate

Подршка Амбасаде Француске новој генерацији студената Француског језика и књижевности

Вести  ::  субота, 08.10.2016.

Најмлађи департман на Филозофском факултету у Нишу – Департман за Француски језик и књижевност добио је нову генерацију студената.

Колико је овај департман значајан, али и перспективан показује и списак гостију који су присуствовали додели индекса и бруцошима пожелели много успеха током предстојећих студија.

То су: Florence Kohtz, аташе за француски језик у Амбасади Француске, Juliette Tyrlik, координатор за билингвалну наставу Француског института у Србији, Marion Viau, директорка Француског института у Нишу, а студентима се представила и Léa Chouin, нова лекторка за француски језик на овом департману.

То доказује да Департман за француски језик и књижевност има пуну подршку свих релевантних институција у земљи који промовишу француски језик и њихову културу, a са деканицом Филозофског факултета у Нишу договорено је да ће ова сарадња само јачати у будућности.

Иначе, овај департман има сарадњу са бројним универзитетима у Француској, што нашим студентима омогућава да део студија проведу усавршавајући се управо у земљи сирева и добрих вина.