Google Translate

Радионице и дебата "Безбедност младих у локалној заједници" на Филозофском факултету у Нишу

Вести  ::  уторак, 05.05.2015.

Радионице и дебата под називом "Безбедност младих у локалној заједници" биће организоване 7. и 8. маја на Филозофском факултету у Нишу.

Дебата и радионице намењене су средњошколцима и студентима како би се заједно са представницима бројних институција укључили у примену Стратегије безбедности младих Града Ниша и тиме допринели стварању боље и безбедније заједнице.

Ниш је тренутно једини град у Србији који има овакав документ, као и Радну групу за спровођење циљева стратегије. Радна група представља оперативно тело састављено од представника локалне самоуправе и цивилног сектора.

Најављени догађаји део су пројекта „Безбедносна култура младих", који реализује Медиа и реформ центар Ниш, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији и Радне групе за имплементацију Акционог плана Стратегије безбедности младих Града Ниша. Организатори радионица и дебате 7. и 8. маја су Медиа Центар Ниш и Капитал магазин у сарадњи са Филозофским факултетом.

Током априла одржане су три радионице са средњошколцима, а за мај месец је планирано да буду реализоване још три са студентима. Радионице ће бити одржане 7. маја од 10 до 14 часова и 8. маја од 10 до 15 часова у клубу Филозофског факултета, док је трибина заказана за 8. мај у 15:30 у сали 434.

Због ограниченог броја места у сали, дебата неће бити отвореног типа. Учествоваће полазници тренинга (15 студената), професори Факултета, као и позвани гости из цивилног сектора и локалне самоуправе. Дебати ће присуствовати и представници ОЕБС-а.