Google Translate

Двадесет година рада Департмана за комуникологију и новинарство

Најаве  ::  петак, 24.05.2024.  ::   Прилози

Поштовани студенти, професори и поштована академска заједницо,

Са великим задовољством објављујемо да Департман за комуникологију и новинарство ове године обележава две деценије успешног рада!

Последња недеља маја месеца биће посвећена обележавању овог јубилеја када ћемо организовати низ догађаја како бисмо прославили двадесетогодишњицу.

Овим поводом ће 28. маја бити одржана Свечана академија са почетком у 13 часова, у амфитеатру 21. У оквиру академије биће приказан кратки филм о историји Департмана и одржана трибина са професорима и сарадницима који су његов део од самог оснивања. Поред тога, као део овог свечаног догађаја, биће приказан и кратки видео филм који су креирали наши студенти, а који приказује један дан студента новинарства/комуникологије.

До краја поменуте недеље, два догађаја од међународног значаја обележиће Недељу Департмана. У среду, 29. маја, уз подршку фондације Hanns-Seidel-Stiftung и OEBS-a, биће отворен Међународни фестивал студената новинарства "Оn the Record" који представља платформу за уметничко и креативно изражавање. На конкурс је пристигло око 70 студентских радова из Србије, Македоније, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине. Преко 30 студената из Тузле, Сарајева, Загреба, Штипа, Марибора, Београда, Новог Сада и Ниша имаће прилику да се такмичи.

Уз подршку Министарства културе Републике Србије и OSCE-a, 30. и 31. маја биће одржана међународна научна конференција "Медији и изазови савременог друштва 2024" у хибридном формату. Конференција ће окупити преко 60 учесника из различитих крајева света, укључујући Србију, Босну и Херцеговину, Хрватску, Македонију, Бугарску, Румунију, Аустрију, Немачку, Француску, Италију, Шпанију, Белгију, Мароко и Сједињене Америчке Државе.

Позивамо све заинтересоване да нам се придруже и заједно са нама обележе овај важан јубилеј.