Google Translate

Програм Сајма запошљавања и професионалне оријентације

Најаве  ::  понедељак, 01.04.2024.  ::   Прилози

Сајам запошљавања и професионалне оријентације одржаће се 4. априла од 10 до 16 часова у просторијама Филозофског факултета у Нишу. Организатори догађаја су Филозофски факултет у Нишу (Канцеларија за развој каријере и подршку студентима) и Удружење професора француског језика Србије.

Сајам је отворен за ширу јавност, а посетиоци ће имати прилику да се повежу са више од 30 компанија, институција и установа. Велику подршку Сајму пружају партнери, а посебно се истичу златни партнери, компаније NIS, Minth i Mplus, као и сребрни партнери, компаније Transcom, Decathlon, Magna, CityScope и Wersirius чија подршка омогућава стварање инспиративног и корисног искуства за све учеснике.

Концепт Сајма предвиђа представљање послодаваца и њихове понуде послова и пракси у директном контакту са посетиоцима на својим штандовима, као и едукативна предавања и радионице. Посетиоци Сајма ће имати прилику да се повежу са компанијама и истраже могућности запослења и развоја каријере, али и присуствовати интерактивним радионицама и едукативним предавањима са стручњацима из индустрије. Поред тога, посетиоци могу остварити контакте са професионалцима и представити свој CV менаџерима људских ресурса компанија које их занимају.

Ове године, у оквиру Сајма запошљавања и професионалне оријентације, припремљен је и низ додатних активности које ће посетиоцима помоћи да направе успешан први контакт са потенцијалним послодавцима:

  • Радионица Мој CV пружиће корисне савете и смернице стручњака за креирање ефикасног CV-ја који ће привући пажњу послодаваца;
  • Радионица Блиц интервју ће пружити практичне савете о представљању на најбољи начин, одговарању на питања и остављању доброг утиска;
  • Професионално фотографисање за CV: фотографија на CV-ју је први утисак који послодавац стиче, а наша услуга професионалног фотографисања омогућиће посетиоцима да бесплатно добију квалитетне фотографије којима ће употпунити CV или налог на друштвеној мрежи LinkedIn.

Поред тога, посетиоци ће моћи да сазнају и какве су пословне понуде и праксе следећих партнера: Kredium, Joorney, Hirequarters, Media i reform centar Niš, Ad's up, Xingyu, Lobohouse, Fazi, RWS, Institut Francais, Deutch mit Danica and Wolf, Erfolg, Modern Talking, Confucius Institute, Cartias, Казнено-поправни завод Ниш, ЈП Завод за урбанизам Ниш, Центар за породични смештај и усвојење Ниш, Центар за заштиту жртава трговине људима, Црвени крст Ниш, Центар за социјални рад „Свети Сава“, Национална служба за запошљавање.

Новина овогодишњег Сајма је и „Кутак здравља“ који ће посетиоцима пружити бесплатне прегледе и савете лекара. Такође, љубитељи фотографије и видео записа моћи ће да забележе незабораван дан на Сајму снимком који креира атрактиван Photo Booth 360.

Све активности су бесплатне, а SZiPO је отворен за све студенте, дипломце са различитих факултета, као и за остале заинтересоване појединце.

Да подсетимо, Сајам запошљавања и професионалне оријентације 2023 окупио је 30 послодаваца из различитих области рада за све профиле које школује Факултет као и преко 3.000 посетилаца.

За више информација можете посетити сајт и друштвене мреже: Instagram (@filfakni), Facebook (@filfak.ni) и LinkedIn (Филозофски факултет у Нишу).