Google Translate

Најава активности у оквиру конференције "Teaching Languages and Cultures in the Post-Method Era: New Insights and Innovations (TLC 2023)"

Вести  ::  понедељак, 02.10.2023.

Четврта међународна конференција Teaching Languages and Cultures in the Post-Method Era: New Insights and Innovations (TLC 2023) одржаће се 6. и 7. октобра 2023. на Филозофском факултету у Нишу у организацији Департмана за англистику и Центра за професионално усавршавање.

Очекујемо да ће, као и ранијих година, конференција бити форум на коме ће истраживачи, универзитетски професори, наставници из школа и студенти филолошких департмана разменити своја искуства и заједнички допринети да боље сагледамо тренутно стање у настави и проучавању језика и култура и уочимо тенденције за будући развој.

На конференцији ће учествовати излагачи и гости из САД-а, Северне Македоније, Норвешке, Хрватске, Црне Горе, Бугарске, Белорусије, Немачке, Велике Британије и Србије.

Пленарни говорници на конференцији су:

  • проф. др Тор Савин са Института за међународне студије Мидлтон у Монтереју (САД), који ће говорити о употреби вештачке интелигенције у настави језика: Bringing generative AI into our language classrooms: New tools for tried-and-true tasks, и
  • проф. др Милица Савић са Факултета за уметност и образовање Универзитета у Ставангеру (Норвешка), која ће говорити о развијању прагматске компетенције код ученика у млађем узрасту: “If an astronaut were on the moon…” Young language learners’ resources for making sense of L2 pragmatic practices.

Програм конференцији можете погледати на веб-страници конференције.

Званични језик конференције је енглески, а презентације могу бити и на другим језицима.

Конференцију је помогла Амбасада САД у Београду.