Google Translate

Најава активности у оквиру конференције "Дани примењене психологије"

Вести  ::  уторак, 26.09.2023.

 

Традиционална годишња међународна конференција Дани примењене психологије, коју Департман за психологију Филозофског факултета Универзитета у Нишу ове године организује по 19. пут, биће одржана 29. и 30. септембра 2023. године у хибридном формату. Сви садржаји ће моћи да се прате онлајн, преко видео софтвера за конференције, као и у просторијама Филозофског факултета. Званична тема овогодишњег скупа је Трансформациони процеси у друштву, животној средини, организацији и пракси менталног здравља.

И ове године планирамо да савремене проблеме у области психологије сагледамо из различитих перспектива. Која год била област вашег истраживачког интересовања, верујемо да ћете наћи саговорника на нашем скупу, а можда и потенцијалног сарадника за своје крос-културално истраживање. Кроз нашу нову форму учешћа Collaboration Hub можете тражити или нудити интернационалну сарадњу. Неки од наших учесника су већ искористили ову прилику на прошлогодишњем скупу и њихова успешна сарадња потврда је да Collaboration hub заслужује своје место на Данима примењене психологије.

Пленарни предавачи на овогодишњем скупу биће:

  1. др Николај Гаусел, професор социјалне психологије Универзитета у Ставангеру, Норвешка, који ће одржати предавање Шта је стид? Стид као релацијска мрежа емоционалног искуства. Предавање ће бити одржано у петак у 10:15 у амфитеатру 21 Филозофоског факултета у Нишу и онлајн.
  2. др Х. Цанан Сумер, професорка и деканица Факултета друштвених наука на Универзитету Озиегин у Турској, која ће одржати предавање Вишеструки аспекти злостављања на радном месту. Предавање ће бити одржано у петак у 15:15 у амфитеатру 21 Филозофоског факултета у Нишу и онлајн.
  3. др Сусана Бател, заменица директора и интегрисана истраживачица Центра за истраживање и друштвену интервенцију (Center for Research and Social Intervention (ECSH)) при CIS, ISCTE на Универзитетском институту у Лисабону, Португал, која ће одржати предавање Климатска криза и зелена транзиција – релевантност критичког психосоцијалног приступа. Предавање ће бити одржано у суботу у 10:15 у онлајн форми.

Поред тога, посебно издвајамо сесију по позиву Аутизам и ментално здравље, чији ће модератор бити проф. др Владимир Трајковски из Македонског научног друштва за аутизам, а у оквиру које ће водећи међународни стручњаци из ове области поделити своја размишљања и најновије истраживачке резултате. Ова сесија ће бити одржана у петак у 11:30 у учионици 36 и онлајн.

Ако преферирате радионичарски тип рада, у програму ћете наћи и радионицу Анализа интеракције и коконструкције идентитета: Кроз зечју рупу методологије. Она ће бити одржана у петак, са почетком у 11:30, у учионици 36, а биће могуће учествовати и онлајн. Број учесника је ограничен. Пријава је обавезна и врши се попуњавањем одговарајуће форме. Рок за пријаву је четвртак (28. 9.) у 15 часова.

Радни језик конференције је енглески. За програм и све додатне информације, посетите веб-сајт конференције.

Надамо се да ћемо вас видети на конференцији.