Google Translate

Отворене пријаве за програм Sustainability Starter

Вести  ::  понедељак, 25.09.2023.

Форум за одговорно пословање позива дипломце и студенте завршних година и мастер студија да се пријаве за  Sustainability Starter - едукативни програм за стицање практичних знања неопходних за развој каријере у области одрживости и друштвено одговорног пословања.


Програм Sustainability Starter намењен је младима који су заинтересовани за теме одрживог развоја и желе да направе прве кораке ка каријери у одрживости и одговорном пословању. Полазници програма имаће прилику да уче од експерата у овој области из водећих компанија у Србији.


Како би применили стечено знање, компаније ће полазницима задати и #SustainabilityIzazov. Подељени у тимове, Стартери ће имати прилику да уз менторску подршку раде на решавању различитих бизнис проблема, попут смањења угљеничног отиска производње, боље енергестке ефикасности или подстицања запошљавања угрожених група. Своја решења представиће пред бизнис заједницом на највећем CSR догађају у Србији – CSR&ESG Форуму. Кроз серију предавања, дружења и менторски рад, полазници програма моћи ће да стекну практична знања, вештине и нова познанства, и спремније закораче у свет одрживог пословања.

Како изгледа Сустаинабилитy Стартер?
Програм представља комбинацију онлајн сусрета и посета компанијама које ће угостити полазнике у својим просторијама. Предавања се одржавају једном до два пута недељно, у трајању од месец дана. Програм укључује и тимски рад на студији случаја - #SustainabilityIzazov, за чије решавање ће полазници имати подршку ментора. Полазници ће имати прилику да решења представе на CSR&ESG Форуму у децембру.


Шта ћу добити на програму?
- Прилику да стекнеш теоријска и практична знања о одрживом развоју и друштвено одговорном пословању од експерата из водећих компанија у Србији
- Прилику да своје решење студије случаја - #SustainabilityIzazov у тиму представиш пред бизнис заједницом на конференцији CSR&ESG Форума
- Сертификат о учешћу
- Направићеш прве кораке ка каријери у области одрживости


Ко може да се пријави?
Позив је отворен за студенте завршних година, мастер студија и дипломце (највише до 12 месеци након завршетка студија) из целе Србије.

Како се врши пријављивање?
Пријављивање се врши попуњавањем ФОРМУЛАРА.

Који је рок за пријављивање?
Конкурс је отворен до 5. октобра.


За више информација, посетите сајт Форума за одговорно пословање www.odgovornoposlovanje.rs 

Водећи се крилатицом “Бољи бизнис за боље друштво”, Форум окупља компаније које доприносе развоју друштва кроз принципе одрживог развоја и подстиче бизнис сектор да буде активан и поуздан партнер заједнице у којој послује. Форум оснажује компаније да послују у складу са принципима одрживости, одговорности и етике, и кроз синергију ресурса и знања доприноси спровођењу добрих пословних пракси које доносе позитиван и мерљив друштвени и еколошки утицај.