Google Translate

Такмичење из немачког језика за средњошколце

Вести  ::  уторак, 21.03.2023.

Поштоване колеге и драги ученици,

Са задовољством Вас обавештавамо да Департман за немачки језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу организује такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија.

Такмичење ће бити одржано у суботу, 1. априла 2023. године од 10 до 11.30 сати  у сали 434 на 4. спрату Факултета.

Позивамо заинтересоване ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија да се пријаве. Провера знања је слична пријемном испиту за студије немачког језика и књижевности, па кандидати, потенцијални студенти Факултета, могу на тај начин проверити своје знање.

Тест се састоји од задатака различитог типа (принцип вишеструког избора, попуњавање празнина одговарајућом речи, трансформације и сл.), a проверава ce знање немачког језика стечено током претходног школовања на нивоу А2/Б1. Израда теста траје 90 минута.

Комисија за преглед тестова, сачињена од наставника и сарадника Департмана, доделиће дипломе, а за победнике су обезбеђене вредне награде.

Пријаву са списком заинтересованих ученика (име и презиме ученика, школа, име наставника, контакт телефон, имејл адреса) за учешће на такмичењу доставља предметни наставник или разредни старешина најкасније до 31. марта 2023. на следећу имејл адресу: .

Проглашење победника и додела награда биће обављени уживо истог дана око 13 сати, а информације о томе биће објављене на сајту Факултета и друштвеним мрежама. Позивамо и предметне наставнике на дружење од 12 сати.

Радујемо се Вашем учешћу у такмичењу и заједничком дружењу. У очекивању Ваших пријава срдачно Вас поздрављамо.

Департман за немачки језик и књижевност