Google Translate

Oбележавање Светског дана избеглица

Факултетска дешавања  ::  уторак, 14.06.2022.

Генерална скупштина Уједињених нација је 2000. године прогласила 20. јун за Светски дан избеглица. Овај дан посвећен је људима који су приморани да, због ратова, страха од прогона, насиља и конфликата, напусте своје домове. Нажалост, са оваквим проблемима се и данас суочавају људи у различитим земљама.

Група за децу и младе „Индиго“ из Ниша и Филозофски факултет из Ниша, кроз дугогодишњу сарадњу реализују многе заједничке активности, међу којима су и оне усмерене на пружање подршке мигрантима, расељеним лицима и избеглицама. Поводом Светског дана избеглица, „Индиго“ и Филозофски факултет организују промоцију заједничких активности у оквиру пројекта „Промовисање толеранције и решавање конфликата: настава и пракса“; пројекта „Подршка образовању деце избеглица и миграната у Србији – онлајн додатни програми учења и туторства“ који се реализује у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, као и пројекта „Клуб за израду домаћих задатака и учење у насељу Црвена Звезда“. Студенти који су учествовали у овим пројектима представиће своје активности и биће им додељени сертификати, односно потврде о волонтирању. Учесници овог догађаја биће послужени храном из земаља из којих долазе избеглице, а заинтересовани ће моћи да добију и рецепте за припрему ових јела.

Обележавање Светског дана избеглица биће уприличено 20. јуна 2022. године, у 15.00 сати, на Филозофском факултету у Нишу, у учионици 36 у приземљу.