Google Translate

Такмичење из немачког језика за средњошколце

Најаве  ::  среда, 27.04.2022.

Поштоване колеге и драги ученици,

Са задовољством Вас обавештавамо да Департман за немачки језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу организује такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија.

Такмичење ће бити одржано у суботу, 14. маја 2022. од 11 до 12.30 сати у сали 434 на 4. спрату.

Позивамо заинтересоване ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија да се пријаве. Провера знања је слична пријемном испиту за студије немачког језика и књижевности, па кандидати, потенцијални студенти Факултета, могу на тај начин проверити своје знање.

Тест се састоји од задатака различитог типа (принцип вишеструког избора, попуњавање празнина одговарајућом речи, трансформације и сл.), a проверава ce знање немачког језика стечено током претходног школовања на нивоу А2/Б1. Израда теста траје 90 минута.

Пријаву са списком заинтересованих ученика за учешће на такмичењу доставља предметни наставник или разредни старешина најкасније до петка 13. маја 2022. на следећу имејл адресу: . У пријави навести име и презиме ученика, имејл адресу ученика, име и презиме наставника, имејл адресу наставника и назив и адресу школе. На горе наведену адресу можете упутити и сва питања у вези такмичења.

Победницима такмичења биће додељене следеће награде: 

1. награда – Екстерна батерија за телефон, књиге у издању Филозофског факултета, пригодна немачка књига, брендирани материјал Филозофског Факултета

2. награда - Књиге у издању Филозофског факултета, пригодна немачка књига, брендирани материјал Филозофског Факултета

3. награда - Пригодна немачка књига, брендирани материјал Филозофског Факултета

Потврде о учешћу биће издате на лицу места свим такмичарима, а резултати такмичења биће објављени на сајту Факултета у понедељак 16. маja 2022. године.  О термину свечане доделе награда ученици и њихови наставници биће благовремено обавештени путем електронске поште.

 

Радујемо се Вашем учешћу у такмичењу и заједничком дружењу.

У очекивању Ваших пријава срдачно Вас поздрављамо.

Департман за немачки језик и књижевност