Google Translate

Конкурси Департмана за комуникологију и новинарство

Факултетска дешавања  ::  уторак, 19.04.2022.

Драги средњошколци и студенти,

Департман за комуникологију и новинарство вас позива да учествујете на конкурсима које смо организовали за вас:

  1. Конкурс за најбољи есеј на тему „Медијско извештавање о рату – да ли је истина увек прва жртва рата?“ Први рат на територији Европе у 21. веку отпочео је пре непуна два месеца. Ратови 20. и 21. века су хибридног карактера с обзиром на то да их не одликује употреба само војних метода, већ и пласирање пропагандних порука, увођење санкција, лажних вести и сличног материјала. Напредак нових технологија омогућава много лакшу производњу поменутог садржаја, при чему долази до осмишљавања властите истине која се као таква нуди народу. Своје ставове, запажања и закључке можете изнети у есеју дужине до 2 стране А4 формата. Овај конкурс је намењен ученицима средњих школа.
  2. Конкурс за најбољу документарну фотографију на тему „Слика звука“. Документарна фотографија веродостојно и објективно приказује стварност, догађаје или људе, и поседује снажну документарну позадину. Идеја је да нам кроз фотографију неких музичких инструмената, атмосфере музичког фестивала или догађаја пренесете слику звука. Фотографија коју сте сами направили би требало да садржи и кратак опис. Овај конкурс је намењен студентима Филозофског факултета.

Есеје и фотографије треба послати на адресу  најкасније до 3. маја. Најбоље радове одабраће трочлана комисија, састављена од чланова Департмана. Проглашење најбољих радова биће у Недељи департмана, 4. маја у 12 часова, на сајту факултета.

Награде које смо припремили за вас су следеће:

Најбољи есеј:

  1. награда – ослобађање од плаћања пријемног испита;
  2. награда – екстерни хард диск;
  3. награда – пакет Филозофског факултета.

Најбоља фотографија: два комплета улазница за Нишвил џез фестивал.

Најбољи радови, уједно и награђени, биће истог дана објављени на блогу Филозофског факултета и инстаграм и фејсбук страници Департмана.

Срећно!