Google Translate

Такмичење из психологије за средњошколце

Најаве  ::  четвртак, 03.03.2022.

Задовољство нам је да вас обавестимо да ће се, у организацији Департмана за психологију Филозофског факултета у Нишу, одржати такмичење из психологије за ученике средњих школа.


Такмичење ће бити одржано онлајн у суботу, 9. априла 2022. године, са почетком у 13х преко Гоогле Меет платформе. Могу се пријавити ученици свих разреда средње школе. Број кандидата из једне школе није ограничен. Ово је посебна прилика за ученике који планирају да упишу студије Психологије да, у ситуацији сличној пријемном испиту, провере своје знање.


Тест ће бити сачињен од задатака различитог облика, садржински везаних за знања из психологије (уџбеник из психологије: Милојевић Апостоловић, Б. и Јовановић, Н. (2020). Психологија – уџбеник за други разред гимназије. Београд: Нови логос и општу информисаност у овом подручју.


Имајући у виду онлајн формат одржавања такмичења, кандидати који буду учествовали су у обавези да обезбеде добру интернет конекцију и рачунар са камером и микрофоном. Линк за одржавање такмичења биће накандано објављен.


Комисија сачињена од наставника и сарадника Департмана за психологију доделиће трима најбоље пласираним учесницима такмичења (три учесника са највећим бројем поена) награде:

1. награда – екстерни хард-диск, ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материал;
2. награда – ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал (уколико припремна настава буде бесплатна, награда ће бити ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита);
3. награда – књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

Уколико међу најбоље пласираним кандидатима буду ученици II или III разреда награда која се односи на ослобађање плаћања наканаде полагања пријемног испита/припремне наставе ће важити у тренутку полагања пријемног испита/похађања припремне наставе. Уколко више кандидата буду имали једнак број поена, награде ће бити додељене онима који су раније предали рад.

Пријаву доставља школа (разредни наставник, предметни наставник, сарадник у школи) за све заинтересоване ученике.

Учећче на такмичењу можете пријавити искључиво попуњавањем и слањем електронског обрасца доступног на адреси: https://www.filfak.ni.ac.rs/prijave/takmicenje-psihologija  

Молимо вас да, уколико у вашој школи има заинтересованих ученика, пошаљете пријаве најкасније до 4. априла 2022. године. Обавештење о избору победника биће објављено на сајту факултета до краја априла 2022. године.

Све потребне информације можете наћи на сајту факултета, као и постављањем питања организаторима слањем мејла на: