Google Translate

Takmičenje iz psihologije za srednjoškolce

Најаве  ::  петак, 02.04.2021.  ::   Прилози

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će se, u organizaciji Departmana za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, održati takmičenje iz psihologije za učenike srednjih škola.

Takmičenje će biti održano onlajn u subotu, 8. maja 2021. godine, sa početkom u 13h preko Zoom platforme (uputstvo za upotrebu aplikacije Zoom nalazi se u prilogu).

Mogu se prijaviti učenici svih razreda srednje škole. Broj kandidata iz jedne škole nije ograničen. Ovo je posebna prilika za učenike koji planiraju da upišu studije Psihologije da, u situaciji sličnoj prijemnom ispitu, provere svoje znanje.

Test će biti sačinjen od zadataka različitog oblika, sadržinski vezanih za znanja iz psihologije (udžbenik iz psihologije: Milojević Apostolović, B. (2013). Psihologija. Udzbenik psihologije za drugi razred gimnazije i drugi i treći razred područja rada ekonomija, pravo i administracija. Beograd: Novi Logos) i opštu informisanost u ovom području.

Imajući u vidu onlajn format održavanja takmičenja, kandidati koji budu učestvovali su u obavezi da obezbede dobru internet konekciju i računar sa kamerom i mikrofonom. Link za održavanje takmičenja biće nakandano objavljen.

Komisija sačinjena od nastavnika i saradnika Departmana za psihologiju dodeliće trima najbolje plasiranim učesnicima takmičenja (tri učesnika sa najvećim brojem poena) nagrade:

1. nagrada – eksterni hard disk i oslobađanje plaćanja naknade za prijemni

2. nagrada –  oslobađanje plaćanja naknade za prijemni

3. nagrada – knjige izdanja Filozofskog fakulteta

Ukoliko među najbolje plasiranim kandidatima budu učenici II ili III razreda nagrada koja se odnosi na oslobađanje plaćanja naknade polaganja prijemnog ispita će važiti u trenutku polaganja prijemnog ispita. Ukolko više kandidata budu imala jednak broj poena, nagrade će biti dodeljene onima koji su ranije predali rad.

Prijavu dostavlja škola (razredni nastavnik, predmetni nastavnik, saradnik u školi) za sve zainteresovane učenike.

Učećče na takmičenju možete prijaviti isključivo popunjavanjem i slanjem elektronskog obrasca dostupnog na adresi: https://www.filfak.ni.ac.rs/prijave/takmicenje-psihologija

Molimo vas da, ukoliko u vašoj školi ima zainteresovanih učenika, pošaljete prijave najkasnije do 30. aprila 2021. godine. Prijave koje stignu nakog tog datuma neće biti razmatrane. Obaveštenje o izboru pobednika biće objavljeno na sajtu fakulteta do kraja maja 2021. godine.

Sve potrebne informacije možete naći na sajtu fakulteta, kao i postavljanjem pitanja organizatorima slanjem mejla na: ;  

Radujemo se učešću vaših učenika i naših budućih studenata

Srdačan pozdrav

Departman za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Nišu

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će se, u organizaciji Departmana za Psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, održati takmičenje iz psihologije za učenike srednjih škola. Takmičenje će biti održano onlajn u subotu, 8. maja 2021. godine, sa početkom u 13h preko Zoom platforme (uputstvo za upotrebu aplikacije Zoom nalazi se u prilogu). Mogu se prijaviti učenici svih razreda srednje škole. Broj kandidata iz jedne škole nije ograničen. Ovo je posebna prilika za učenike koji planiraju da upišu studije Psihologije da, u situaciji sličnoj prijemnom ispitu, provere svoje znanje. Test će biti sačinjen od zadataka različitog oblika, sadržinski vezanih za znanja iz psihologije (udžbenik iz psihologije: Milojević Apostolović, B. (2013). Psihologija. Udzbenik psihologije za drugi razred gimnazije i drugi i treći razred područja rada ekonomija, pravo i administracija. Beograd: Novi Logos) i opštu informisanost u ovom području. Imajući u vidu onlajn format održavanja takmičenja, kandidati koji budu učestvovali su u obavezi da obezbede dobru internet konekciju i računar sa kamerom i mikrofonom. Link za održavanje takmičenja biće nakandano objavljen. Komisija sačinjena od nastavnika i saradnika Departmana za psihologiju dodeliće trima najbolje plasiranim učesnicima takmičenja (tri učesnika sa najvećim brojem poena) nagrade: 1. nagrada – eksterni hard disk i oslobađanje plaćanja naknade za prijemni 2. nagrada –  oslobađanje plaćanja naknade za prijemni 3. nagrada – knjige izdanja Filozofskog fakulteta Ukoliko među najbolje plasiranim kandidatima budu učenici II ili III razreda nagrada koja se odnosi na oslobađanje plaćanja naknade polaganja prijemnog ispita će važiti u trenutku polaganja prijemnog ispita. Ukolko više kandidata budu imala jednak broj poena, nagrade će biti dodeljene onima koji su ranije predali rad. Prijavu dostavlja škola (razredni nastavnik, predmetni nastavnik, saradnik u školi) za sve zainteresovane učenike. Učećče na takmičenju možete prijaviti isključivo popunjavanjem i slanjem elektronskog obrasca dostupnog na adresi: https://www.filfak.ni.ac.rs/prijave/takmicenje-psihologija Molimo vas da, ukoliko u vašoj školi ima zainteresovanih učenika, pošaljete prijave najkasnije do 30. aprila 2021. godine. Prijave koje stignu nakog tog datuma neće biti razmatrane. Obaveštenje o izboru pobednika biće objavljeno na sajtu fakulteta do kraja maja 2021. godine. Sve potrebne informacije možete naći na sajtu fakulteta, kao i postavljanjem pitanja organizatorima slanjem mejla na:   Radujemo se učešću vaših učenika i naših budućih studenata Srdačan pozdrav Departman za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Nišu