Google Translate

Електронско интерактивно такмичење из српског језика и књижевности

Најаве  ::  петак, 13.11.2020.

Филозофски факултет Универзитета у Нишу и Департман за србистику позивају све ученике завршних година гимназија и средњих стручних школа на овогодишње, већ традиционално, Електронско интерактивно такмичење из српског језика и књижевности, које ће се одржати онлајн 9. децембра 2020. године путем апликације „Kahoot!ˮ, са почетком у 18 часова.

Такмичење из српског језика и књижевности је и ове године значајна активност у оквиру Недеље Србистике. Осмишљено је као екипно надметање, помоћу мобилних телефона и посредством веб-апликације „Kahoot!ˮ. Свака екипа треба имати до 4 члана. Из сваке школе може се пријавити већи број тимова попуњавањем пријавног формулара који се налази овде

Рок за пријаву екипа је 5. децембар 2020. године.

Право учешћа имају ученици завршних година гимназија и средњих стручних школа, а питања (из области српског језика и из области књижевности) осмишљена су на основу градива прописаног наставним програмима за основну и средњу школу.

Услов за учешће на такмичењу јесте да вођа екипе има мобилни телефон са приступом интернету и инсталирану апликацију „Kаhoot!ˮ.

Првопласиране екипе добиће следеће награде:

– 1. награда: ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита за чланове првопласиране екипе, ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе и књиге за чланове првопласиране екипе, хард-диск;

– 2. награда: ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита и књиге за члановедругопласиране екипе;

– 3. награда: ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе и књиге за чланове трећепласиране екипе.

Очекујемо вас!