Google Translate

Научни скуп о делу Рада Драинца поводом пола века манифестације „Драинчеви дани“

Најаве  ::  петак, 23.08.2019.  ::   Прилози

Огранак Српске академије наука и уметности у Нишу, Народна библиотека „Раде Драинац“ у Прокупљу и Филозофски факултет у Нишу (Департман за српску и компаративну књижевност) организују научни скуп „Књижевно дело Рада Драинца – ново читање“.

Повод за организовање скупа су два јубилеја: пола века „Драинчевих дана“ и сто двадесет година од рођења овог ствараоца. На научном скупу учествује више од двадесет учесника из Српске академије наука и уметности, са Универзитета у Београду, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Приштини (са привременим седиштем у Косовској Митровици) и са Универзитета у Нишу. Уједно, скуп о књижевном делу Рада Драинца један је у низу резултата истраживања у оквиру научноистраживачких пројеката „Књижевна и језичка прошлост и садашњост на простору југоисточне Србије“ студијског програма Србистика и „Књижевна прошлост и садашњост на простору југоисточне Србије“ (број 0-19-18) при Огранку САНУ у Нишу, чији је руководилац проф. др Горан Максимовић.

Скуп се одржава у понедељак, 26. августа 2019. године, у Свечаној сали Универзитета у Нишу, од 13:00 сати, и у уторак, 27. августа 2019. године, у сали Народног музеја Топлице у Прокупљу, од 9:00 сати.