Google Translate

Када рода неће да слети: Трибина о стерилитету и начинима превладавања

Најаве  ::  уторак, 04.06.2019.  ::   Прилози

Филозофски факултет у Нишу и Удружење Породична филхармонија Вас позивају на трибину Када рода неће да слети. Трибина је посвећена проблему стерилитета и начинима превладавања. 

Стерилитет представља комплексан и озбиљан проблем, са којим се суочава све већи број парова у нашој земљи. На трибини ће, пре свега, бити разматрана психолошка страна овог проблема. Психолошки аспекти су тесно повезани са медицинским аспектима, па ћемо се на трибини дотаћи и те теме. 

У првом делу трибине биће речи о проблемима са којима се сусрећу парови у борби за потомство, као и о евентуалним решењима тих проблема. Поред тога, биће испричане личне приче о проблему стерилитета, борби, поразима и победама, кроз излагања учесника трибине и документарни филм Удружења Шанса за родитељство „Путовање до бебе“. 

У другом делу трибине биће речи о медицинским аспектима стерилитета. Након тога, размотићемо питање и значај психолошке подршке и психотерапијског рада са паровима или појединцима који се суочавају са проблемом зачећа. У наставку ће бити представљени резултати истраживања на тему психолошког статуса особа у поступку вантелесне оплодње. Дотаћи ћемо се и сада актуелне теме – донирање гамета, кроз излагање резултата истраживања о ставовима младих према донацији.

Очекујемо вас 15. јуна у 11 часова на Филозофском факултету у Нишу (сала број 434)

Трибина је отворена за све заитересоване.

Дођите да разменимо информације, знањe и искуства!