Google Translate

Конкурс за средњошколце: Гестови хуманости

Најаве  ::  среда, 13.03.2019.

Драги ученици и ученице треће и четврте године,
Департман за социјалну политику и социјални рад Филозофског факултета у Нишу
вас позива да учествујете на конкурсу

Гестови хуманости

Многи од нас желе да свет постане боље и хуманије место. Међутим, често сматрамо да је за то потребно учинити нешто велико, што превазилази могућности сваког од нас. Ми вас позивамо да заједно покажемо да свет бољим и хуманијим место чине свакодневни, велики и мали гестови, које свако од нас може да учини.

Самостално или у групи осмислите гест који може да допринесе да нечији живот постане бољи. Представите предлог геста на креативан начин кроз оригинални писани рад, фотографију, видео клип или неки други текстуални или визуелни садржај и уз ваше податке (име, презиме, одељење, школа, број телефона) пошаљите нам на адресу или .

За ауторе и ауторке првих 30 доспелих предлога организоваћемо одлазак и обилазак СОС дечијег села у Краљеву 04.04.2019. године. СОС дечије село представља јединствени концепт бриге о деци без родитељског старања који деци пружа могућност да одрастају у брижном и породичном окружењу. Више о СОС селу можеш да се информишеш на сајту организације ”СОС дечија села Србија”.

Аутори или ауторке најбољег предлога биће ослобођени-е плаћања припремне наставе за пријемни испит из социологије и психологије на Филозофском факултету у Нишу.

Како ваши предлози не би остали само на нивоу лепих идеја, Филозофски факултет у Нишу вам нуди подршку да најбољи предлог спроведете у дело.

Очекујемо ваше предлоге и радујемо се овој сарадњи која је уједно и прилика да ви упознате ваше будуће наставнике и сараднике са Департмана за социјалну политику и социјални рад, а ми наше будуће студенте!

Рок за слање радова је 29.03.2019. године.