Такмичење из немачког језика на Филозофском факултету

Најаве  ::  уторак, 26.02.2019.

Поштоване колеге и драги ученици,

Са задовољством Вас обавештавамо да Департман за немачки језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу организује такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих стручних  школа и гимназија.

Такмичење ће бити одржано у суботу, 20. априла 2019. од 12 сати  у просторијама Факултета.

Позивамо заинтересоване ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија да се пријаве. Провера знања је слична пријемном испиту за студије немачког језика и књижевности, па кандидати, потенцијални студенти Факултета, могу на тај начин проверити своје знање.

Тест се састоји од задатака различитог типа (принцип вишеструког избора, попуњавање празнина одговарајућом речи, трансформације и сл.), a проверава ce знање немачког језика стечено током претходног школовања на нивоу А2/Б1. Израда теста траје 90 минута.

Комисија сачињена од наставника и сарадника Департмана за немачки језик и књижевност доделиће победницима следеће награде: 

1. награда – ослобађање накнаде за похађање припремне наставе и полагање пријемног испита

2. награда - ослобађање накнаде за полагање пријемног испита

3. награда - ослобађање накнаде за похађање припремне наставе

Пријаву са списком заинтересованих ученика за учешће на такмичењу доставља предметни наставник или разредни старешина најкасније до 8. априла 2019. на следећу имејл адресу: . На исту адресу можете упутити и сва питања у вези такмичења.

Обавештење о проглашењу победника и додели награда биће објављено на сајту Факултета до краја априла 2019. године.

Радујемо се Вашем учешћу у такмичењу и заједничком дружењу.

 

У очекивању Ваших пријава срдачно Вас поздрављамо.

Департман за немачки језик и књижевност