Google Translate

Позив за електронско интерактивно такмичење из српског језика и књижевности

Најаве  ::  уторак, 05.02.2019.  ::   Видео

Филозофски факултет Универзитета у Нишу
Департман за српски језик
и
Департман за српску и компаративну књижевност
позивају све ученике завршних година гимназија и средњих стручних школа на
Електронско интерактивно такмичење из српског језика и књижевности,
које ће се одржати 18. фебруара 2019. године у амфитеатру 21 на Филозофском факултету, са почетком у 17 часова.

Такмичење из српског језика и књижевности је ове године осмишљено у виду екипног надметања, помоћу мобилних телефона и посредством веб-апликације ,,kahoot!ˮ. Свака екипа мора имати 4 члана, а формат такмичења ће зависити од броја пријављених тимова (постојање квалификација, односно полуфинала и финала искључиво зависи од броја пријављених екипа). Из сваке школе може се пријавити већи број тимова попуњавањем пријавног формулара који се налази на адреси: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyKecoy4oYMm1S9rPX_k9J4jsQBDVkeasaGRRMYqovk4nBjQ/viewform

Рок за пријаву екипа је 14. фебруар 2019. године.

Право учешћа имају ученици завршних година гимназија и средњих стручних школа, а питања (из области српског језика и области књижевности) осмишљена су на основу градива прописаног наставним програмима за основну и средњу школу.

Услов за учешће на такмичењу јесте да вођа екипе (која има 4 члана) има мобилни телефон са приступом интернету и инсталирану апликацију ,,каhootˮ. Сви учесници морају код себе имати ђачку књижицу.
Првопласиране екипе ће добити вредне награде, које ће бити уручене на дан матерњег језика, 21. фебруара 2019. године (19 часова, амфитеатар 21).

Очекујемо вас!

 

 

 

Видео прилог