Google Translate

О медијској писмености са ученицима гиманзије "Светозар Марковић"

Факултетска дешавања  ::  субота, 22.12.2018.  ::   Галеријa

Како препознати лажне вести? Које технике медији користе за манипулацију? Како треба читати медијске текстове? само су неке од тема о којима је асистент са Департмана за комуникологију и новинарство Душан Алексић разговарао са ученицима гимназије "Светозар Марковић" из Ниша.

Он је одржао гостујуће предавање на тему медијске писмености из предмета Језик, култура и медији који је од ове школске године уведен као изборни у средње школе. Предавање је изазвало велику пажњу ученика који су током два сата активно учествовали у разговору кроз постављање суштинских питања и давање репрезентативних примера, свесни тога да је потребно што више научити о начину на који медији функционишу, јер управо најразличитији медијски садржаји чине значајан део свакодневице свих нас.

Предавање је иницирао предметни наставник у овој гимназији Милан Петровић, а запослени на Департману за комуникологију и новинарство су сагласни да је овакав облик наставе вишеструко користан за ученике који тек почињу да разумеју сложен медијски систем, те ће се са задовољством увек одазивати оваквим позивима.

Како препознати лажне вести? Које технике медији користе за манипулацију? Како треба читати медијске текстове? само су неке од тема о којима је асистент са Департмана за комуникологију и новинарство Душан Алексић разговарао са ученицима гимназије "Светозар Марковић" из Ниша. Он је одржао гостујуће предавање на тему медијске писмености из предмета Језик, култура и медији који је од ове школске године уведен као изборни у средње школе. Предавање је изазвало велику пажњу ученика који су током два сата активно учествовали у разговору кроз постављање суштинских питања и давање репрезентативних примера, свесни тога да је потребно што више научити о начину на који медији функционишу, јер управо најразличитији медијски садржаји чине значајан део свакодневице свих нас. Предавање је иницирао предметни наставник у овој гимназији Милан Петровић, а запослени на Департману за комуникологију и новинарство су сагласни да је овакав облик наставе вишеструко користан за ученике који тек почињу да разумеју сложен медијски систем, те ће се са задовољством увек одазивати оваквим позивима.