Google Translate

Програм обележавања недеље Департмана за психологију

Најаве  ::  четвртак, 22.11.2018.

Понедељак, 26. 11. 2018. године
Амфитеатар 21, са почетком у 19:00
Љубавне везе у светлу психолошких теорија
Проф. др Татјана Стефановић Станојевић

“Љубав је ваљда једина ствар на свијету коју не треба објашњавати ни тражити јој разлог.” (Меша Селимовић, Дервиш и смрт).  Деценијама, па и вековима уназад, васпитавани смо на идеји која је налик овој реченици великог Меше Селимовића. 
У међувремену, психолошка наука успева да идентификује и објасни делиће свемира званог љубав.  Са значајном поузданошћу наука вам може рећи где сте на љубавном континуму. Почев од симбиотског везивања и упорног проверавања да ли вас партнер воли, преко опуштеног уживања у љубавној вези до уздржаног прављења да вам није ни стало или потпуне збуњености…
Читав низ љубавних модалитета повезан је са члињеницама односно емоцијама везаним за рано детињство. Када знамо чему смо и зашто склони, можемо ићи корак даље, па и мењати стање које нам не одговара. Психологија и у том случају нуди важне одговоре.
Добро дошли.


Уторак, 27. 11. 2018. године
Амфитеатар 21, са почетком у 19:00
Шта и где све раде психолози?
Питајте стручњаке: клиничког психолога, стручног сарадника у школи, менаџера људских ресурса, научника/истраживача и психолога у социјалној заштити

Биљана Јовановић, специјалиста медицинске психологије, Специјална болница за психијатријске болести „Горња Топоница”

Бранислава Красић, дипломирани психолог, стручни сарадник у школи, когнитивно-бихејвиорални психотерапеут, Оновна школа „Доситеј Обрадовић”

Милена Митић Анђелковић, партнер у компанији ХИВЕ ГРОУП и ХР консултант

Владимир Хедрих, ванредни професор на Департману за психологију Филозофског факултета Универзитета у Нишу, продекан за међународну сарадњу, руководилац пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Уна Костић, дипломирани психолог, саветник за хранитељство, реализатор едукативних програма за хранитеље, Центар за породични смештај и усвојење Ниш


Среда, 28. 11. 2018. године
Амфитеатар 21, са почетком у 19:00
Када тело говори
Проф. др Александра Костић

Када лице и тело проговоре....
....могу да "причају" о осећањима, могу да лажу и говоре истину, могу да речи учине занимљивијим, могу да привуку пажњу атрактивних особа, да покажу да су "главни" или "безначајни". Да ли ми, уопште, знамо шта кажу наше лице и тело?


Четвртак, 29. 11. 2018. године
Учионица 304, са почетком у 19х
РаСТРЕСи се
У организацији Психолошког саветовалишта за студенте

Стрес је незаобилазан део живота, али живљење под стресом не мора да буде ваш избор.
Овладајте вештинама и техникама које ће вам помоћи да стрес буде подстицај, а не камен спотицања. РаСТРЕСи се, суочи се и буди јачи!

Петак, 30. 11. 2018. године
Амфитеатар 21, са почетком у 19х
'Измишљање' себе – 'ЈА' на интернету
Проф. др Јелена Опсеница Костић

Да ли питање „Ко сам ја?” има само један одговор? Да ли смо исти са свим људима, у свим ситуацијама? Шта је (и да ли постоји?!) прави селф? Интернет додатно усложњава овај проблем, јер, пружајући нам различите степене анонимности, отвара бројне могућности за ʹизмишљањеʹ себе. Дођите да чујете нешто на ову тему и да поделите своја искуства у `измишљању` селфа онлајн!


ДОЂИТЕ И ИЗ ПРВЕ РУКЕ САЗНАЈТЕ ШТА СВЕ МОЖЕ ДА ВАМ ПОНУДИ ПСИХОЛОГИЈА!