Такмичење из српског језика за ученике средњих школа

Вести  ::  уторак, 14.03.2017.

Филозофски факултет у Нишу у сарадњи са Департманом за српски језик организује такмичење из српског језика за ученике четвртог разреда средњих школа. Сви учесници добијају плакету о учешћу на такмичењу, а најбољи међу такмичарима биће посебно награђени: победник такмичења добија таблет, а другопласирани и трећепласирани књиге чији је издавач Филозофски факултет.

Право пријаве и учешћа на такмичењу имају ученици четвртог разреда средњих школа из Ниша. Учесници решавају тест знања из српског језика. Такмичење ће се одржати у уторак, 25. априла 2017. године на Филозофском факултету према сатници која ће бити накнадно објављена на званичном сајту. Овим путем молимо предметне наставнике да пријаве своје ученике слањем података (име и презиме ученика, име једног родитеља, школа, број телефона, име и презиме наставника српског језика) на имејл . Рок за пријаву ученика је 8. април 2017. године. Пријаве које буду пристигле након наведеног рока неће бити узете у разматрање.

Комисија у саставу доц. др Александра Лончар Раичевић, доц. др Татјана Трајковић и доц. др Бранимир Станковић приступиће прегледању тестова након њиховог шифрирања од стране Комисије у саставу проф. др Марина Јањић, проф. др Надежда Јовић и доц. др Маја Вукић. Резултати такмичења биће објављени на званичном сајту Факултета у среду, 26. априла 2017. године, а учесници ће истог дана имати прилику да погледају своје тестове од 12 до 14 часова у кабинету 402 (IV спрат). Такмичари и њихови наставници ће благовремено бити обавештени о термину свечаног уручења награда.

Уколико имате било каквих недоумица, молимо вас да се обратите имејлом или телефоном Нини Судимац (; 063/732-26-62) или Александру Новаковићу (; 069/30-20-455).

Надамо се да ћете се одазвати нашем позиву и помоћи нам да истрајемо у борби за очување српског језика и правописа.